Dat roken slecht is voor de gezondheid van werknemers resulteert zich in meer en langere afwezigheden wegens ziekte. Het is ook slecht voor het bedrijf: lagere productiviteit, absenteïsme,...  Volgens een recente studie van Securex kost één dag ziekteverzuim gemiddeld € 875  aan een bedrijf. De rekening is snel gemaakt. Vandaar dat het voor jou als werkgever goed is om je mensen te helpen om te stoppen met roken. Maar hoe krijg je rokers zo ver dat ze effectief willen stoppen? Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een training 'Mindful stoppen met roken' hierbij kan helpen.

Hoe gaan we te werk?

Er wordt gewerkt in groepjes van maximum 15 deelnemers.

  1. Tijdens het eerste deel van deze training leren rokers a.d.h.v. oefeningen en handige tips & tricks opnieuw bewust roken i.p.v. op automatische piloot. Dit heeft meestal als effect dat mensen vanzelf minder sigaretten gaan roken.
  2. Nadien krijgen de deelnemers, net als in de Mindful@Work training, een hele reeks technieken aangeboden die ze achteraf ook kunnen inzetten bij het omgaan met stress en met de onvermijdelijke goesting in een sigaret, eens de roker gestopt is met roken. Mochten ze hervallen zijn, leren we hen hier ook mee omgaan en te stimuleren om vol te houden.

Voor wie is deze training bedoeld?

De training richt zich naar alle rokers, ook zij die niet onmiddellijk van plan zijn om te stoppen met roken. Het grote 'voordeel' van deze aanpak, is dat de rokers in eerste instantie even mogen blijven roken en dus niet bruusk 'moeten' stoppen met roken.

Het effect

De deelnemers gaan ofwel stoppen met roken of alvast minder gaan roken. In ieder geval leren ze anders en op een gezondere manier omgaan met stress. Uit een studie (JM Davis 2007) bleek dat 77 % van de deelnemers definitief stopt met roken na het volgen van de training.

Duurtijd

De training verloopt in 2 fases:

  1. De eigenlijke training (of voorbereiding) duurt 6 weken, met 1 wekelijkse sessie van 2,5 uur
  2. Na de stoppoging (na sessie 6 dus) volgen er nog 2 opvolgsessies om de ex-roker te begeleiden en te leren omgaan met mogelijk herval.

Graag meer info?

Voor een training op maat van jouw bedrijf of individuele medewerkers stemmen wij graag met jou af.
Voor al je vragen kan je terecht op +32 9 387 00 45 of via mail.