Stiltedagen voor CEO's, managers & zelfstandige ondernemers


Sinds 2012 organiseert Itam “Stiltedagen alsook een Stilteweekend” met CEO's, leidinggevenden, zelfstandige ondernemers met ervaring in mindfulnessmeditatie op zoek naar verstilling en verdieping.

Joost Callens (Durabrik) was een van de initiatiefnemers van dit project en is ook een actieve deelnemer.

Deze dagen kan je zien als een oase waar je kan herbronnen in en door De Stilte. We merken al-lemaal dat het helse tempo waarin we leven ons vervreemd heeft van onszelf en van wat ons dier-baar is. In De Stilte oefenen we samen het vermogen om in de drukte van het dagelijkse leven te kunnen (en durven) stoppen om zo opnieuw contact te maken met wat wezenlijk is. We doen dit in groep omdat we elkaar op die manier ondersteunen tijdens deze uitdagende tocht. 

Mag je 3% investeren in jezelf?

Maak jij wijze keuzes voor jezelf?

Hoe zorg jij ervoor dat de boog niet altijd gespannen staat?

Zelfzorg, verstilling en vertraging staan steeds meer onder druk, maar zijn noodzakelijk om mentaal in balans te blijven. Jouw keuze voor de stilte... biedt een wezenlijke bijdrage aan jouw levenskwaliteit.

Bovendien zijn 10 stiltedagen ongeveer gelijk is aan 3% van een werkjaar.

Maar brengt mijn investering van 3% ook op?

Dan Harris beschrijft in zijn boek hoe stilte en meditatie hem 10% gelukkiger heeft gemaakt. Misschien kan deze investering in verstilling en zelfzorg ook voor jou een rendement van 10% geluk opleveren.

Maar er is is meer... want investeren in jezelf, is investeren in de mensen rondom jou. Meer dan 30 jaar onderzoek toont aan dat de stress van een leidinggevende bepalend is voor de stress van de collega's… Er is onmiskenbaar effect op communicatiestijl, creativiteit en authenticiteit.

Hoe verloopt zo'n Stiltedag?

De dag wordt begeleid door Björn Prins te Damme. Er is een inleiding waarbij telkens een ander thema centraal staat. Voorbeelden zijn: omgaan met weerstand, verlangen, frustratie… of thema’s als zelfzorg, vrijheid, evenwicht... Deze introductie zet je blik in een bepaalde richting. Dit helpt je om tijdens de oefeningen een klaarder inzicht te verkrijgen in je eigen gewoontepatronen en je manier van functioneren.

De wisselende oefeningen tijdens de dag (zitmeditatie, stapmeditatie, yoga) bieden je de kans om rust en stabiliteit te hervinden, om op die manier je meditatiepraktijk haar werk te laten doen.

Tijdens deze stiltedagen kan je altijd de keuze maken of je je aan het formele oefenschema houdt of eerder kiest voor een programma op maat.

We bieden je namelijk de vrijheid om in de loop van de namiddag te kiezen voor vb. een stiltewandeling, waarbij je in contact met de natuur tot jezelf kan komen of schrijf jezelf tot inzichten tijdens een sessie journaling.

Het resultaat is: meer mentale flexibiliteit, voeling krijgen met je waarden en met meer vrijheid leren omgaan met dat wat er gebeurt.

Er is tijdens de dag ook de mogelijkheid voor een individueel reflectiegesprek met Björn, met de bedoeling je meditatiepraktijk waar nodig bij te sturen.

De dag in De Stilte start telkens om 9u en eindigt om 16u30 gevolgd door een afsluitend feedback gesprek met de groep tot 17u00.

 

Praktisch

Deze momenten in De Stilte beoefenen we in het prachtige Metanoia te Damme.
Het is een unieke plek die stilte, rust, vrede en stabiliteit uitademt.

Er is doorlopend water, thee, koffie... beschikbaar. 's Middags is er een warme (vegetarische) maaltijd.

Wanneer 

Stiltedagen: 18 september, 13 november, 12 december 2018 en 15 januari, 27 februari, 23 april, 11 juni 2019
van 9u - 17u
Stilteweekend: 10-11-12 juli 2019 van 9u (woensdag) tot 17u (vrijdag)

Onze formules

Zoals steeds kan je als bedrijf gebruik maken van de subsidies van de KMO-Portefeuille waarbij je tot 40% korting kan ontvangen. Klik hier voor meer info of mail naar evelyn@itam.be.

Stiltedag te Damme: €245 excl. btw
Inbegrepen: ereloon Björn Prins, catering bestaande uit vegetarische lunch, water, koffie, thee en accomodatie.

Abonnementsformule stiltedagen te Damme: €1.543,5 excl. btw
10% korting op de 7 stiltedagen - Een verzekerde plaats in een jaar vol stilte!

Stilteweekend te Damme
Single kamer (slechts 4 plaatsen): €950 excl. btw - Double kamer (met sanitair op de gang): €870 excl. btw

Als je een abonnementsformule hebt op de stiltedagen, ontvang je 10% extra korting op het stilteweekend. Bovendien kan je hierbovenop tot 40% korting ontvangen via de KMO-Portefeuille.

​Inbegrepen: ereloon Björn Prins, 2 overnachtingen met 2x ontbijt, 3x een vegetarische daglunch en 2x avondeten. Alsook water, koffie, thee en gebruik accomodatie. Op woensdagochtend en vrijdagavond wordt er geen catering voorzien.

Inschrijven

Geef aan op welke stiltedag(en) je wenst in te schrijven en volgens welke formule.
Samen met je contactgegevens kan je deze info bezorgen aan evelyn@itam.be

Belangrijke informatie nieuwe deelnemers
Indien je tot nu toe nog geen Stiltedag of weekend meevolgde, is een intakegesprek noodzakelijk.
Gelieve hiervoor contact op te nemen met Björn via bjorn@itam.be.