Start to meditate

Deze online training kan je waar & wanneer je maar wil volgen!
Geen tijd is niet langer een excuus...

We raden je aan om even alle info, het introductiefilmpje en het filmpje "hoe ziet het online programma eruit?" hieronder door te nemen zodat je je een perfect beeld kan vormen van de online training.

Introductiefilmpje

Wat houdt het programma in?

De start tot meditate training bestaat uit korte instructievideo's en geleide oefeningen die je leren om verschillende mindfulness & stressreductie technieken toe te passen: bodyscan, ademhaling, inzicht meditatie, …

We leren je omgaan met stress, slapeloosheid en piekeren. Daarenboven stimuleren we je creativiteit en probleemoplossend denken. Zonder te oordelen, ga je bewust aandacht geven aan stresserende gebeurtenissen. Hierdoor leer je rechtstreeks met negatieve gedachten, emoties en spanningen om te gaan. Er ontstaat een innerlijke vrijheid die ervoor zorgt dat je op een constructieve manier met deze problemen kan omgaan.

Gedurende 8 à 12 weken oefen je best 6 dagen per week, 2 keer telkens 10 minuten per dag.
De oefeningen gebeuren veelal zittend of liggend.

Via het filmpje kan je kennismaken met hoe we het programma vormgegeven hebben.

Wetenschappelijk bewijs

Diverse studies tonen aan dat mindfulness zich uitstekend leent om online gevolgd te worden. Internationaal wetenschappelijk onderzoek toonde reeds aan dat deze training doeltreffend is bij slapeloosheid, piekeren, pijn, angst, … de stressbestendigheid verhoogt, het mentale welzijn verbetert en een herval van depressie kan voorkomen.

Start to meditate is een samenwerking tussen Itam en het Mindfulness Center in Zweden.
Het programma werd in klinische context gebruikt bij 100 personen met chronische pijn. Het resulteerde in een significante toename van de levenskwaliteit voor de deelnemers. Er was een afname in de intensiteit van pijnklachten en in de gerelateerde stress, en er was een groter gevoel van controle. (Henriksson & Möller, 2013).

Voor wie is deze training bedoeld?

Thuis, op de trein of op het werk, … gezien je zelf beslist waar & wanneer je met start to meditate programma start en volgt, is deze formule uitermate geschikt voor drukbezette mensen.

Mindfulness is geschikt voor een zeer ruim publiek. Jongeren en ouderen, werkenden en werkzoekenden, patiënten en hulpverleners, leerlingen, leerkrachten, ouders en directies, … die aan een gezonde geest willen werken. Net zoals een nieuwe taal aanleren makkelijker gaat in groep, is dat ook zo bij mindfulness. Hoewel een onlinetraining een waardevol alternatief kan zijn voor mensen die niet kunnen of liever niet willen in groep trainen, kan het nooit de kracht van een groepstraining onder begeleiding van een professionele trainer evenaren.

Jammer genoeg is het online volgen van dit programma niet voor iedereen geschikt. Klik hier als je meer wenst te weten. 

Kostprijs

De basisprijs: 75,00 €

Hiervoor krijg je de volledige toegang tot het programma van geleide oefeningen. 
Na afronding van het programma behoud je minimaal één jaar deze toegang. 

Wat heb je nodig: een computer, tablet of smartphone met internetverbinding en eventueel een headset.
Dit programma kan je ook perfect gebruiken op je smartphone of tablet! 

Bestel hier je online training. 
Al geregistreerd? Dan kan je hier inloggen.