We organiseren Mindful@school trainingen specifiek voor leerkrachten en ander personeel van scholen.

Dagelijks voor de klas staan en omgaan met leerlingen kan bijzonder energierovend zijn.
Het is een job die veel vraagt op emotioneel vlak. Stress komt meer voor bij leraren dan bij andere werknemers in Vlaanderen. Cijfers van absenteïsme liegen er niet om.

Tijdens onze Mindful@school workshop leren we hoe je jezelf kan blijven tijdens conflicten met leerlingen of collega's. We leren hoe je stabiliteit kan uitstralen tijdens periodes van stress en meer aanwezig te zijn in het huidige moment.

Op het einde van onze workshops horen we heel vaak: 'Dit hadden we op school moeten leren!'. En terecht! Mindfulness leert ons op een eenvoudige en praktische manier om te gaan met emoties, spanningen, de ups & downs van het leven.

Wat bieden we?
Tijdens een pedagogische studiedag laten we je kennismaken tijdens een lezing of workshop.
We kunnen een volledige training organiseren, gespreid over 6 of 8 weken.

Enkele resultaten: 68% zou de training aanraden aan mensen uit hun omgeving; 73% vindt de training waardevol voor leeftijdsgenoten op school; 50% oefende thuis, waarbij Ademruimte en Bodyscan als favorieten werden aangeduid; 50% gebruikt de syllabus als naslagwerk; 41% van de leerlingen merkte verandering in de omgeving: meer rust, minder stress, stabieler, …; 44% slaapt beter; 48% heeft minder negatieve gedachten, …


Graag een training op maat van uw school? Contacteer ons. Meer info? Klik hier.