Is your leadership burn-out proof?

Unieke lezing van 90 minuten


Als de organisatie op een duurzame manier preventief aan de slag wenst te gaan, neemt men best acties op het vlak van organisatie en leiderschap.

Daarbij is het cultiveren van een evenwichtige werkomgeving, waarbij de medewerkers voldoende autonomie krijgen, zich verbonden en competent voelen, cruciaal. Toonaangevend daarbij is bijvoorbeeld het werk van Frederic Laloux met Reinventing Organisations. 

Hoe kan Itam jouw bedrijf helpen?

Vanuit Itam hebben we een compleet pakket gecreëerd om leidinggevende te ondersteunen in hun leiderschap. We spreken over burn-out proof leiderschap. We bieden een unieke lezing aan ‘Is your leadership burn-out proof’ en voorzien verder een trainingspakket voor leidinggevenden

Met dit programma maken we een koppeling tussen de inzichten en de kracht van mindfulness en toepassingen daarvan als leidinggevende.

Op basis van een meta-analyse met 30 jaar wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er een significante impact is van leiderschap op het welzijn van medewerkers.

Er worden drie factoren genoemd die daarin bepalend zijn:

1. Stress van de leidinggevende zelf
2. Bekrachtigende feedback, vertrouwen en ondersteunende relaties
3. Transformationeel leiderschap

Hoe gaan we te werk?

Met dit programma zorgen we er in de eerste plaats voor dat de leidinggevende zelf in balans komt. Zaken die daarbij aan bod komen zijn o.a. stressreductie, digital detox, waardengedreven leiderschap, … Je leert bij jezelf en bij anderen signalen van burn-out en stress herkennen en tijdig actie ondernemen. Het is slechts via ‘leading by example’ op het vlak van stressreductie en balans werk-privé dat collega’s opnieuw ruimte kunnen ervaren om met meer autonomie en verbinding aan de slag te gaan. Daarnaast reiken we ook praktische tools aan waarbij we via het circumplex van communicatie omgaan met conflicten, feedback geven, netelige situaties ontmijnen, …

Graag meer info?

We stemmen graag met je af op maat van je bedrijf.
Mail naar info@itam.be of bel naar +32 9 387 00 45 voor meer info of een afspraak